• Pop!_Planet is still very much under development. Data for the wiki is being sourced from the Arch Linux and Ubuntu wikis, along with a bunch of completely unique content specific to Pop!_OS, and sourcing, converting and updating that content takes time; please be patient. If you can't find what you're looking for here, check the Arch Linux and Ubuntu wikis.

Power off/on works, Reboot to black screen, must reset BIOS

reclusivescavenger

New member
Oct 18, 2019
2
0
4
38
Hi all, I have strange issue with a fresh install of POP 19.04 on a new build. Hardware:

Asrock A300 Deskmini
Ryzen 3400G
2 x 8GB Viper Steel 2666mhz
Adata XPG SX8200Pro 512G M.2 2280 PCIe SSD

Install goes fine. I can boot, and turn off the computer using "power off" from the OS. It powers back on no problems.

However, if I reboot it never comes back up. It goes to a black screen, no prompt, nothing - I cannot get the uefi BIOS (fastboot not enabled).

The only way to get back into Pop is to reset the CMOS.
 

reclusivescavenger

New member
Oct 18, 2019
2
0
4
38
I just installed Ubuntu 19.10 and reboot works perfectly. Maybe there's added support for this hardware (relatively new) in the new kernel.

I'll try the new Pop OS as soon as that's released and post back...
 

Knoxtane

New member
Jun 24, 2019
27
2
4
26
California, USA
I just installed Ubuntu 19.10 and reboot works perfectly. Maybe there's added support for this hardware (relatively new) in the new kernel.

I'll try the new Pop OS as soon as that's released and post back...
Actually pleased to hear this! I plan on selling my Alienware Aurora gaming PC and settling down for the Asrock Deskmini A300.

AMD Ryzen 5 3400G
32GB (2 x 16GB) Crucial Ballistix 2666MHz
Samsung 970 EVO [250GB] m.2 PCIe SSD
Samsung 860 EVO 2.5" [1TB] SSD
Crucial BX500 2.5" [500GB] SSD

Glad to hear reboot works!
 

Members online

Latest projects

Forum statistics

Threads
436
Messages
2,047
Members
361
Latest member
krige